Vilken dag!

Allmänt / Permalink / 0
Vi har hunnit med en hel del idag på praktiken i Mogi Guaçu, på förmiddagen Träffade vi Mariana (som vi även hade en mycket trevlig middag tillsammans med igår) som berättade om controllership.
 
På eftermiddagen träffade vi de ansvariga för EHS (miljö, hälsa och säkerhet) alltså Camila och Robson. Där kom vi efter ett tag in på sidospår när vi fick veta att det enorma trädet på området var ett mangoträd. Vi fick även provsmaka på en persika från gården vilket var mycket häftigt!
 
Vi ska be om att få ta bilder på det imorgon och någon bild på ett gigantiskt träd som har gigantiska frukter (Samma storlek som vattenmelon ungefär)
 
Vi har ett flertal middagar/luncher inplanerade med massa trevliga personer från avdelningen här som vi ser fram emot. Men det får ni veta mer om när det händer.
 
Här kommer bilder från dagen
 
 
 
 
Det här är från en bild från vår arbetsplats på Sandvik. 
 
 
 
Jättesöta cola-flaskor, 1 L finns det i dem.
 
 
Även denna från Sandvik.
 
 
Vår chaufför 
 
 
Japp, ännu en bild från Sandvik. Men det är så himla fina växter!
 
 
3.3 L Pepsi? Aldrig tidigare sett
 
 
 
 
Avslutningsvis har vi haft sådan tur att Mariana tog med sig jättegoda Brasilianska bakerser till mig och Moa idag. Den ena är med choklad och den andra är med kokosnöt.  ¡Obrigada, Mariana! :)
 
 
 Ps. Vi har övat på att säga "choklad" på svenska idag, det är tydligen svårt att säga ch-ljudet vilket ledde till många skratt. Efter ett tag gick det dock bättre och vi får se om det sitter imorgon. Vi själva har lärt oss några faser hittills och det verkar som att man förstår vad vi försöker säga. :)
 
 

Dag två!

Allmänt / Permalink / 0
Nu har vi ätit frukost och är påväg för ännu en dag på praktiken
 
PS. Följ gärna vår Instagram @ÖverAtlanten också för att se mer av det som händer här :)
 

Första praktikdagen!

Allmänt / Permalink / 0
I morse plockade vår kontaktperson Vinicius upp oss utanför hotellet kl 7:30. Han berättade under bilresan vad vi skulle få göra under praktiken och det lät väldigt väldigt bra!
 
Under dagen har vi fått en introduktion av en anställd som heter Thaisa där hon berättade om och visade avdelningen och produktionen. Efter lunch fick vi mer information av två andra anställda om hur import/export fungerar här. Därefter hade vi så tur att en tjej som heter Camila hade fyllt år och bjöd oss på brasiliansk fika som ni kan se på bilden nedan.
 
Nu sitter vi och kollar igenom vår rapport som vi skriva under APL-perioden och ikväll ska vi ut och äta med en annan anställd som heter Mariana, det ska bli jättekul :)
 
Alla här behandlar oss jättebra och är jättehjälpsamma men flesta kan ingen eller lite engelska vilket blir en rolig blandning. Vi har även blivit inbjudna att äta i helgen med en tjej som också heter Camila, hon går Trainee programmet här och ska jobba två år här på Sandvik.
 
Allt som allt har vi fått ett jättebra intryck av vår praktikplats och ser framemot att tillbringa våra fyra veckor här!
 
 
Till top